Massage Time For You

Lotus3

VEELGESTELDE VRAGEN

De prijzen voor losse massages vindt je op onze pagina ‘Prijzen‘. Deze prijzen zijn op basis van een afspraak en het besproken behandeling die je wenst of bij jou past.

Omdat er vele soorten massages zijn, snappen wij heel goed dat er keuzestress is en dat is juist wat niet de bedoeling is. Je kan op de paginalink in het menu de massage vormen uitgebreid lezen over de verschillende massages die ik doe. Bedenk dan wel van tevoren wat je doel is van de massage. Ga jij voor pure ontspanning of om spierknopen te laten wegwerken of voor andere klachten.

Kun je niet kiezen of twijfel je welke massage je moet kiezen? Bel mij dan gerust. Je vindt mijn contactgegevens onderaan elke pagina of kijk op mijn contactpagina

Bij fysieke klachten waarin er meer behandeling nodig zijn, kan dagen, weken of soms jaren duren. Vaak is dan 1 behandeling niet voldoende. Als de klacht(en) zich op langer termijn aanhouden, adviseer ik om toch even naar de huisarts te gaan.

Voor de massage

Bij klachten zoals spierkrampen, knopen of spanningen in de spieren etc., noteer deze goed om na te gaan wanneer je deze hebt en wanneer niet en hoe jij denkt deze klachten zijn of waardoor ontstaan. Dit is belangrijk zodat het weer invloed heeft en wat jij van de massage kunt verwachten. Eet daarom altijd voor de massage licht, drink twee uur van tevoren geen koffie meer maar probeer een half uur van te voren een groot glas water te drinken. Je kunt voor de massage altijd nog even van het toilet gebruik te maken.

Tijdens de massage

Je hebt je ontkleed tot aan het ondergoed en op de massagetafel wordt er direct op de blote huid gemasseerd. Houd er wel rekening mee, dat er de mogelijkheid bestaat dat er eventueel olieresten op het ondergoed kan komen. Tijdens de massage lig je rustig en ontspannen op je buik en concentreer je op de ademhaling en luister je naar rustige muziek. Vergeet alles om je heen, dat geeft je de rust en bewustzijn. Als je wilt praten mag dat natuurlijk altijd. Geniet van de behandeling en de rustgevende achtergrondmuziek, deze helpen jou bij het ontspannen. Mocht je een eigen keuze muziek willen horen is dat altijd mogelijk of als je geen muziek wilt geef het gerust aan.

Na de massage

Na de behandeling is het erg belangrijk om veel water te drinken. Dat helpt om de vrijgekomen afvalstoffen via de nieren en de blaas te verwijderen uit uw lichaam. Je lichaam profiteert van de positieve gevolgen van een massage en het stimuleert de bloedsomloop. Het gevolg hiervan is dat water sneller uit het lichaam wordt afgevoerd. Het beste is na de behandeling ook ongeveer een half uur vrij te hebben. Je lichaam kan dan even tot rust komen en dat merk je. Dan pas merk je ook dat je hier langer van kunt nagenieten.

Bij een eerste behandeling begin ik altijd met een persoonlijke intake. Tijdens het gesprek mag je ook een intake-formulier invullen. In dit formulier worden er vragen gesteld over je persoonsgegevens tot aan vragen over sport en je en medische achtergrond. Het is niet verplicht om je medische gegevens te vermelden, maar het kan wel toegevoegde waarde hebben en erg goed helpen bij het behandeltraject.. Hiermee krijg ik meteen een goede indruk wat mij helpt met het verhelpen of te verbeteren bij klachten.

Een standaard massage is rond de 45 minuten. Hierin kan ik een groot gebied van je lichaam masseren of op een specifiek probleem wat dieper ingaan. Gebieden wat normaal gemasseerd wordt zijn de gehele rug/nek/schouder gebieden, dan ook de rug en achterzijde van de benen. Vaak zijn de behandelingen altijd rond de 45 minuten.

Een behandeling van 60 of 75 minuten kan ik de armen en benen volledig meenemen en eventueel een combinatie van lichaamsdelen is mogelijk. Bijvoorbeeld een rug/nek/schouder massage, gecombineerd met armen en voeten. Of de armen en onderbenen en voeten die dan uitgebreider behandeld worden.


Tijdens de massage wordt afhankelijk van de gekozen tijdsduur één tot vijf gebieden behandeld:
1. Hoofdmassage
2. Buikmassage
3. Nek- en schoudermassage
4. Rugmassage
5. Armmassage
6. Voorzijde beenmassage
7. Achterzijde beenmassage

 je kunt natuurlijk ook kiezen uit een aantal gebieden om een specifieke klacht gericht te kunnen behandelen.

DUUR VAN DE MASSAGE
 • 30 minuten massage: 1 of 2 behandelgebieden
 • 45 minuten massage: 2 of 3 behandelgebieden
 • 60 minuten massage: maximaal 4 behandelgebieden
 • 75 minuten massage: maximaal 5 behandelgebieden

Je bent in verwachting, dan heb ik belangrijk nieuws. in jou eerste 13 weken van de zwangerschap mag ik alleen masseren na een schriftelijk positief advies van je huisarts of verloskundige. Daarna bij een behandeling die ik met zorg uitvoer sla ik bepaalde drukpunten over.
Na deze periode kan ik natuurlijk de massages blijven voortzetten. Mocht het niet comfortabel liggen op je buik, dan masseer ik je in de positie op je zij.

Ik heb daar eventueel speciale ondersteuningskussens voor om jou in een betere positie te kunnen laten ontspannen.

De massage die je ontvangt is een ontspanningsmassage en zijn altijd gericht op specifieke klachten die jij ervaart binnen de zwangerschapsperiode. 

Hygiëne masseur
Hygiëne staat bij mij hoog en daarom ook erg belangrijk. Bij elke behandeling pak ik schone handdoeken en gebruik schone massagetafelhoezen. Milieu vriendelijke doekjes voor het gezicht en ik was altijd voor en na de behandeling mijn handen. Elke dag wordt de ruimte schoongemaakt inclusief de massagetafel.

Vermijdt zweten door een sport activiteit voor de behandeling
Voor de behandeling vraag ik je om geen sportieve activiteiten uit te oefenen of andere inspanningen te doen. Hierdoor ga je flink zweten. Ik verwacht dan ook dat ik je voor een behandeling fris en gedoucht te mogen ontvangen.

Massages kent zowel lichamelijke als mentale voordelen.

Het is bewezen dat massages een positieve invloed hebben op het lichaam.

Niet alleen helpt een massage te verlichten bij pijn, het vermindert daardoor inspanningen die stress veroorzaken. Het is daarom verstandig om regelmatig een massagebehandeling te nemen. Tevens helpt een behandeling ook tegen spanningshoofdpijn.

Meer voordelen op lichamelijk vlak:
Verlicht bij spierspanning en spierstijfheid
Gaat de spierspasmen tegen.
Verbetering en flexibiliteit van de gewrichten.
Verbeterde ademhaling.
Verlaging van een hoge bloeddruk.
Verbetert de prestaties bij sportactiviteiten of andere inspanningen.
Het versterkt het immuunsysteem.
Een gezondere huid en uitstraling van het gezicht.

Op mentaal vlak
Massages kunnen geestelijke rust verbeteren.
Reactievermogen verbeteren.
Vermindert stress.
Stimuleert je bewustzijn.
Goed voor lichaam en geest.

Je kunt jouw boeking op verschillende manier betalen.

 1. Na een behandeling kunt u gebruik maken om te pinnen.
 2. Betaling via een Tikkie: Via een applicatie via uw smartphone kunt u direct de rekening overmaken.

Bij verhindering kan je tot 24 uur voor de behandeling je afspraak kosteloos verzetten of annuleren.

Binnen de 24 uur moet je de rekening gewoon betalen. Je mag ook een vervangend persoon regelen die voor jou in de plaats komt. De kosten van de behandeling regel je dan onderling.

Bij ziek zijn.
Het is raadzaam als je ziek bent en koorts hebt, dat je de afspraak 24 uur voor de behandeling te verzetten. Het is ook niet verstandig i.v.m. Hygiëne en uberhaubt een ziek lichaam te masseren. Dit mag ik ook helemaal niet.

Een spierknoop is een soort energie- signaalcrisis in de spier, meer niet. De spier is samengetrokken en daardoor ingekort en verdikt. Inkorting op de ene plek in de spier, rekt de spier op een andere plek op. Dit voelt meestal aan als een soort kabel of streng. De verdikking maakt dat het omliggende bindweefsel gaat compenseren. Hier komt dan ook veel spanning op de spier te staan en het gebied eromheen waardoor de spier daarmee ook aan kracht zal verliezen. Deze kramp en samentrekking creëert pijn en beïnvloedt ook het zenuwstelsel. Ook de doorbloeding stagneert op deze plekken.

Jazeker! De praktijk is op de begane grond gelijkvloers. Daar is rekening mee gehouden. 

Afhankelijk van de massage en het te behandelen gebied, kleed jij je uit tot aan het ondergoed. Ook geen sieraden aan voor de behandeling of anders mogen ze af worden gedaan. Ik wil graag nergens aan blijven haken of iets stuk maken of zelfs jou daarmee pijn zou kunnen doen.

De meeste behandelingen masseer ik met olie op de huid, daarom is het wel zo handig om zo veel mogelijk uit te trekken. Dus waar jij jezelf prettig bij voelt. Ondergoed mag aanblijven. Alleen de plekken waar ik masseer zijn open en je bent constant toegedekt met handdoeken. Je kan tijdens de massage altijd aangeven als jij je niet prettig voelt. Ik zal daar vervolgens rekening mee houden.

Bij een rug-/nek-/schoudermassage hoeft je bijvoorbeeld alleen de bovenkleding uit te doen. We slaan dan een handdoek een klein stukje in jouw onderkleding zodat daar geen olie opkomt.

Na een massage is het niet alleen erg belangrijk water te drinken, maar je zal ook merken dat je dorst hebt gekregen. Het daarom ook het beste om een groot glas water te drinken om je vocht op peil te krijgen. Maar er zit veel meer achter dan alleen dorst hebben.

Een massage bevordert ook de afvoer van afvalstoffen. Het water wat je opneemt, helpt vrijgekomen afvalstoffen via de nieren en de blaas weer te verwijderen uit het lichaam. Je profiteert van de positieve gevolgen!  Een massage stimuleert namelijk ook de bloedsomloop. Het water gaat ook sneller weer uit het lichaam. De gevolgen als je geen water drinkt na een behandeling kan je voornamelijk last krijgen van acute hoofdpijn als uitdroogverschijnsel. Je kunt altijd direct als je thuis bent water drinken, mocht je bij mij geen behoefte hebben.

Gelukkig krijgt iedereen standaard na een behandeling een flesje water van mij.

Wanneer je naar ons toe komt, hebben we geen douche mogelijkheid. We raden je aan om kledingstukken aan te trekken die gemakkelijk zitten en waar een beetje olie op mag komen. Hoewel we u na de massage grondig zullen afnemen met een handdoek is het onvermijdelijk dat er wat resten van de olie op de huid achterblijven.

Afhankelijk van de allergie die je hebt kan het invloed hebben op de olie die we gebruiken. Geef in ieder geval altijd aan wanneer je een notenallergie hebt in verband met een mogelijke reactie op de massageolie die ik gebruik.

Ik masseer met verschillende hoogwaardige massageoliën, afhankelijk van de behandeling. De oliën worden bij een allergie tijdens een behandeling besproken.

Het belangrijkste is dat jij ontspannen aankomt. Neem even te tijd voor de massage en haast je niet. Ons advies is om 30 minuten voor en na de massage geen afspraken te plannen.

Tijdens de massage is het belangrijk dat je aangeeft wat je prettig vind. Vraag gerust om een extra handdoek tegen afkoeling of geef aan wanneer je meer of minder stevig gemasseerd wilt worden. Ik kan hier direct op inspringen. Alleen wanneer jij je helemaal op je gemak voelt, en ontspannen bent, heeft de behandeling het volledige effect.

Direct na de massages is het verstandig om een groot glas water te drinken. Je lichaam moet alle losgekomen antistoffen afvoeren en heeft hiervoor vocht nodig. Neem ook even een half uurtje rust. Ga dus niet direct fysiek of mentaal aan de slag. Neem even je tijd om bij te komen.
Na het half uurtje of later op de dag kan je ook een wandeling maken van 15 tot 30 minuten. Niet te kort en niet te lang. Net voldoende om alle spieren even in beweging te brengen. Dat helpt bij het verwerken van alle vrijgekomen stoffen en hormonen in je lichaam. Bovendien is het ook verhelderd voor je hoofd.

Sommige behandelingen vallen helaas niet in het vergoedingspakket van zorgverzekeraars.

Nee. Een massage is absoluut geen medische behandeling waarvoor je een doorverwijzing van uw huisarts nodig hebt. Je kan dus gewoon een afspraak maken voor een behandeling.

In bepaalde situaties mag ik je niet masseren. Denk daarbij aan ziekte, koorts en nog een aantal. Lees deze op mijn pagina: contra indicaties

Door het masseren komen diverse stoffen vrij in het lichaam. Een massage stimuleert de productie van deze invloedrijke stoffen. Voornamelijk endorfine, serotonine en histamine. Endorfine is de lichaamseigen pijnstiller. Serotonine is als gelukshormoon betrokken bij stemming, slaap, emotie en eetlust. Het speelt ook een rol bij de verwerking van pijnprikkels. Histamine stimuleert de doorbloeding van het lichaam, werkt ontstekingsremmend en pijndempend. De neuro-hormonale verklaring gaat ervan uit dat bepaalde stoffen invloed hebben op pijn en op het algemene welbevinden, zoals vermindering van stress, spanning, angst en stemmingswisselingen.

Soms is er sprake van contra-indicaties, dit wil zeggen dat je niet gemasseerd mag worden. Deze contra-indicatie kan gelden voor het hele lichaam. Soms geldt deze alleen lokaal, bijvoorbeeld alleen de benen.

Raadpleeg mijn pagina over contra-indicaties welke gelden. Bij twijfel is het altijd raadzaam met jouw behandelend arts te overleggen of jij gemasseerd mag worden.

Als gedurende de massagebehandeling blijkt dat specialistische verzorging/behandeling van de klacht wenselijk is, zal ik altijd een therapeutische behandeling aanraden. Dit is echter een vrijblijvend advies en geen medisch voorschrift.

Een massage is geen medische behandeling en een masseur is geen medisch professional. Uiteraard ben ik breed opgeleid met gedegen kennis van anatomie en fysiologie. Mocht je een klacht hebben waarvan je vermoedt dat die van medische aard is, overleg dan altijd eerst met jouw huisarts.

Zit jouw vraag er niet bij?

Stel jouw vraag hieronder en verstuur hem. Ik zal deze beantwoorden via e-mail en als jij het goed vindt, anoniem toevoegen aan veelgestelde vragen.

  Dhr.Mevr.*

  Jouw Naam en e-mail gegevens worden niet opgenomen.
  De vraag die jij stelt is anoniem. Je geeft wel
  toestemming om jouw vraag eventueel te mogen gebruiken
  binnen deze FAQ pagina om deze pagina te verbeteren.

  HEB JIJ EEN FYSIEKE KLACHT WAAR JIJ VANAF WILT?

  Je volgt altijd een eerst een persoonlijke intake en stellen een zorgvuldige behandelplan