Massage Time For You

logo-MT4U-vignet

TOK-SEN MASSAGE

Een vorm van een massagetechniek afkomstig uit het noorden van Thailand door middel van houten beitels en stokken.

Lotus3

TOK-SEN MASSAGE, EEN BIJZONDERE TECHNIEK

Een massage vorm die veel toegepast wordt in het noorden van Thailand.

De massage wordt gegeven met een houten hamer en beitel. De massage richt zich hoofdzakelijk op de energielijnen van het lichaam (de Sen-lijnen of Meridianen). Door het zachtjes slaan met de hamer op de beitel wordt het lichaam in het geheel in beweging gebracht. Het lichaam bestaat uit ongeveer 70 procent water en door de trillingen van het slaan wordt als het ware een rimpeling in het lichaam gecreëerd. Door het werken over de energielijnen van het lichaam worden blokkades opgeheven en vind er weer een volledige doorstroming van energie plaats. Veel klanten ervaren de massage als energie-gevend. Terwijl de massage zelf best ontspannend is.

De massage wordt gegeven op de huid in combinatie met speciale olie. De basis behandeling vind alleen plaats op de achterkant van het lichaam en duurt ongeveer 1 uur. Maar het is ook mogelijk om een uitgebreide tok-sen te ondergaan, in dat geval wordt ook de voorkant van het lichaam meegenomen (benen, buik, borst, schouders, nek). Deze uitgebreide vorm duurt 1 uur en 3 kwartier.

In ons lichaam bevinden zich naast een bloedvaten en lymfe systeem ook een meridiaan systeem. Ook wel energiebanen of Sen-lijnen genoemd. Dit zijn de lijnen waarover de accupuncturist zijn punten vindt. We hebben 12 belangrijke (hoofd) meridianen. Allemaal beginnen of eindigen ze in de tenen of vingers. Ze zijn verbonden met de diverse organen in ons lichaam, bijvoorbeeld de blaasmeridiaan, de dunne-darm meridiaan of de hartmeridiaan. In zo’n meridiaan kunnen blokkades ontstaan, ze werken dan niet lekker meer en geven de energie niet goed meer door.

In deze massage zal ik alle meridianen masseren en daarmee wordt bereikt dat ze zich weer ‘open’ gaan gedragen. De massage is erg energetisch en intensief. Op zich is de massage erg zacht, er worden geen harde technieken (fricties) gebruikt. Het doel van de massage is om het gehele lichaam weer in balans te brengen en zo de energie weer vrij door het lichaam te laten stromen.

De ervaringen van mensen die het ondergaan hebben lopen uiteen van ‘tintelingen door mijn hele lichaam’, ‘ik voelde me helemaal vrij worden’ tot ‘eindelijk kon ik alles loslaten’ en ‘ik voel alsof ik alles weer aankan’.

De massage wordt gegeven op de huid met olie, je moet wel geheel naakt op tafel, maar je blijft wel ten alle tijden netjes toegedekt. De strijkingen worden over het hele lichaam uitgevoerd en dat kan niet als er kleding in de weg zit.

Een meridiaan massage duurt 90 minuten.

JA, ik heb interesse in deze MASSAGE.

Wil jij meer informatie over deze massage? Neem dan gerust contact met mij op via het contactformulier

NAAR TARIEVEN

Direct contact opnemen voor deze behandeling?