Massage Time For You

logo-MT4U-vignet

WAT ZIJN MERIDIANEN PRECIES?

Levensenergie die door je lichaam stroomt je organen van energie te voorzien.

Lotus3

MERIDIANEN EN HET BEGRIP VAN Qi

Om te begrijpen wat meridianen zijn, moet je eigenlijk eerst weten wat Qi (spreek uit tsji) is. Qi is zo oud als de weg naar Rome. In klassieke Arabische, Indiase en Chinese geschriften werd als gesproken over Qi. Binnen de oude Chinese gezondheidsleer wordt het gezien als levensenergie die door je lichaam stroomt om zo je organen van energie te voorzien. Deze energie wordt getransporteerd via 12 hoofdmeridianen die kriskras door je lijf lopen.

Fysieke en psychische kant

Elke meridiaan is gekoppeld aan een specifiek orgaan. Toch heeft elke meridiaan een grotere functie dan alleen het betreffende orgaan. Meridianen hebben namelijk zowel een fysieke, als een psychische kant. Zo gaat de longmeridiaan niet alleen over ademhaling, maar ook over de emotie verdriet. En is de levermeridiaan verstoord? Dan hoeft er met je lever niks mis te zijn, maar kun je wél last hebben van prikkelbaarheid.

De Chinese orgaanklok en de Meridianen

De circulatie van Qi langs de 12 hoofdmeridianen verloopt in een vaste volgorde en duurt 24 uur. Volgens de Chinese orgaanklok is elke twee uur een specifieke meridiaan het meest actief. Tussen 7.00 en 9.00 uur ‘s ochtends als jij opstaat en aan een nieuwe dag begint is de maagmeridiaan in opperste staat van paraatheid. Als we beginnen met de maagmeridiaan en de orgaanklok volgen dan ontstaat de volgende 24-uurs cyclus:

JA, ik heb interesse in deze MASSAGE.

Wil jij meer informatie over deze massage? Neem dan gerust contact met mij op via het contactformulier

NAAR TARIEVEN